Գինին արտադրվում է Արենի, Հաղթանակ, Կախեթ և Կարմրահյութ խաղողի սորտերից: Խաղողը կախված է չորացվելու մոտ 2-ից 3 ամիս, որից հետո համադրվում է Արենի, Հաղթանակ, Կախետ և Կարմրահյութ խաղողներից պատրաստված թարմ գինիների հետ: Խմորումից հետո գինին հնեցվում է 6 ամիս նոր հայկական տակառներում, որին հաջորդում է ևս 6 ամիս հնեցում հին տակառնում: Այս ինտենսիվ ռուբինագույն գինին ունի նուրբ տաննիներ ՝ հասուն բալի պայծառ բույր, չորացած խաղողի, սալորաչիրի, սև սուրճի և վանիլային-շոկոլադի համով հմայիչ երանգներ: